İçeriğe geç

Botoks Tedavisi Nedir?

Botoks Tedavisi, botulinum toksini tip A’nın cilde küçük dozlarla enjeksiyonudur. Clostridium botulinum bakterisi botulinum toksinini üretir. Kas hareketlerini kısmen engelleyerek kırışıklıkları azaltır.

Botoks tedavisi genellikle aşağıdaki durumlarda kullanılır:

Kozmetik Kullanım: Yüzdeki çizgi ve kırışıklıkları tedavi etmek için en yaygın yöntemdir. Kaş arası çizgiler, alın çizgileri ve botoks göz kenarlarındaki kırışıklıklar, kaz ayaklarıdır.

Migren Tedavisi: Kronik migren tedavileri bazı hastalar için etkili olabilir.

Aşırı Terleme: Hiperhidrozis, özellikle koltuk altı bölgelerinde, botoksu kullanarak tedavi edilebilir.

Belfarospazm, göz kapaklarının istemsiz olarak kapanmasına neden olan bir durumu tedavi etmek için kullanılır.

Servikal Distrofi: Boyun ve omuz kaslarında ağrılı spazmları olan bir hastalığı tedavi etmek için kullanılır.

Üriner İnkontinans: Aşırı aktif mesane semptomlarını yönetmek için bazı durumlarda botoks enjeksiyonları kullanılabilir.

Botoks enjeksiyonları genellikle basit ve hızlı bir prosedür olsa da, sadece eğitimli uzmanlar tarafından yapılmalıdır. Sonuçlar genellikle birkaç ay sürer, bu nedenle sık sık tekrarlanması gerekebilir.

Botoks tedavisi genellikle güvenlidir, ancak bazı yan etkiler olabilir. Sonuç olarak, tedaviyi düşünen kişilerin bir uzmana danışarak tüm olası zararları ve faydaları değerlendirmeleri önerilir.

gözaltı ışık dolgusu istanbul

Mikro enjeksiyonlarla uygulandığı için basit bir prosedürdür. İşlem öncesi bölgeye uygulanan kremler, acı ve ağrıyı azaltır. İlk günlerde etkisini göstermez, ancak zamanla etkisini göstermeye başlar. Botoks etkisinin süresi farklı olabilir, ancak genellikle dört ila altı ay arasındadır. Tekrarlanan işlemler, süreyi uzatabilir ve daha iyi sonuçlar üretebilir. Yan etkileri hafif ve geçicidir.

Botoks kullanmayı genellikle göz çevresindeki kaz ayağı çizgileri, alın bölgesindeki kırışıklıklar, iki kaşın ortasındaki çizgiler, sinirli bir görünüme neden olan kaşlar, kaş şekli, dudak kenarındaki çizgiler, boyun ve dekolte bölgesindeki kırışıklıklar, çene şekli, yanak sarkmaları, yüzün asimetrisi, gülüşün asimetrisi ve gülerken diş etlerinin görünmesi gibi durumlarda tercih ederler.

göz altı ışık dolgusu

Botoks  Tedavinin Amacı Nedir?

Botoks, yaşla birlikte ortaya çıkan kırışıklıklar, genetik değişkenler ve yüzde fazla mimik kullanımı nedeniyle ortaya çıkan değişiklikleri düzeltir. Günümüzde en yaygın estetik yöntemlerden biridir.

Clostridium botulinum bakterisi tarafından üretilen bir ekzotoksindir ve estetik amaçla kullanılır. Sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin salınımını engeller ve sinirler ve organlar arasındaki elektriksel iletimi durdurur. Bu, sinir iletimi dururken organ işlevlerinin azalmasına neden olur. Hem tedavi edici hem de koruyucu özelliklere sahiptir ve sadece uygulanan alanda etkisini gösterir. Yüzdeki kırışıklıkları ve kırışıklık oluşumunu önlemek ve aşırı ter üreten bölgelerdeki teri azaltmak için kullanılır. Yıllar içinde oluşan yüzde yer edinmiş çizgiler ve kırışıklıklar gibi, tekrar oluşabilecek çizgilerin derinleşmeden düzelmesini sağlar.

 

Botoks Kullanım Alanları Neresidir?

Botoks genellikle aşırı terleme, kas sorunları ve migren türü baş ağrıları gibi sorunları çözmek için kullanılır. Aşırı tükürük üretimi durumunda da tercih edilir. Burun ve göz kapağı ameliyatları gibi kozmetik operasyonlardan önce genellikle bu uygulama yapılır. Kaz ayakları ve aşırı terleme, kaş ortasında bulunan çizgi ile tedavi edilir.

Botoks, kozmetik ve tıp alanlarında kullanılır. Tıp alanı oldukça geniş ve etkilidir. Bu nedenle, bu tedavi yöntemi bazı tıbbi uygulamalarda kullanılır. Botoks, migren, yüz felci, şaşılık, aşırı terleme, çene sorunları, boyun sorunları ve yüz spazmlarının tedavisinde kullanılabilir.

Kozmetik alanında da oldukça popülerdir. Botoks, kaş arası çizgileri, kırışıklıklar, alın ve göz etrafındaki çizgiler, kızgın ve yaşlı görünmeye neden olan faktörler, kaz ayakları ve kaşlardaki çatık çizgiler gibi kozmetik sorunları düzeltmek için kullanılır.

Botoks en çok kırışıklık gidermede, yüz şekillendirmede ve aşırı terleme olan bölgelerde tedavide kullanılır. Migren ağrılarını tedavi etmek, mimik hareketleri nedeniyle oluşan kırışıklık ve çizgileri azaltmak veya yok etmek, alın, koltuk altı, el ve ayaklardaki aşırı terlemeyi önlemek ve kaş şekillendirmek için kullanılır.

Göz çevresinde oluşan kırışıklıklar, alın ve kaş ortasındaki kırışıklıklar, dudak etrafında oluşan kırışıklıklar, boyun bölgesindeki kırışıklıklar, estetik görünmeyen çene, koltuk altı, ayak tabanı ve avuç içi gibi yerlerdeki aşırı terleme durumlarında botoksa başvurulur.

Hemen Randevu Al

Kırışıklık Tedavisi

Yüzün kasları yaşlandıkça daha belirgin hale gelir, bu da kırışıklıklar ve çizgiler oluşturur. Dudak çevresi, göz kenarı ve iki kaşın ortasında bulunan alan alına en yaygın şekilde işaret eder. Botoks, yüzdeki mimik kaslarının çalışmasını azaltarak kırışıklık ve çizgileri azaltır. Kişinin rahatsız ettiği ve yaşlı görünmesine neden olan sinirli ve çatık kaş, bu uygulama sayesinde göz çevresindeki çizgiler azalır.

Yüz Şekillendirme

Yüzdeki ifade, botoks veya iki kaşın arasındaki yüksekliğin düşürülmesi gibi değişikliklerle değiştirilebilir. Gülümserken diş etinin görünmesi, kişinin kendini güvensiz hissetmesine ve estetik açıdan kötü görünmesine yol açar. Botoks kullanarak ameliyatsız olarak arzu edilen gülüşe kavuşabilirsiniz. Dudak üstü botoks, dudak etrafında oluşan çizgileri gidermek için dudak hareket ettirilebilir.

Aşırı Terleme Tedavisi

Aşırı terleme ve bu terleme neden olduğu kötü ter kokusu hem kişiye hem de çevresindekilere rahatsızlık verir. Vücudun en çok terleyen bölgeleri olan koltuk altı ve avuç içi gibi bölgelerde aşırı terlemeyi önlemek için botoks kullanılabilir. Bu işlem aşırı terlemeyi önler. Bu işlem, ter bezleri ile sinir uçları arasındaki iletimi durdurarak ter bezlerinin çalışmasını düzenler. Etkisi 6 aya kadar sürer.

Migren Botoks Tedavisi

Botoks, tesadüfen migren hastalarına verildiğinde migren ağrılarını azaltıyor. İlaçlara rağmen, botoksun etkisinin aksine, migren ağrıları baş bölgesindeki kasların gerginliği nedeniyle ortaya çıkar. Botoks, migren ataklarını ve ağrılarını azaltır. Mikro enjeksiyon yöntemi nedeniyle ağrı ve acı neredeyse yoktur.

Masseter Botoks

Çene botoksu veya massester botoksu, yüzün alt kısmındaki massester kasının inceltilmesidir. Yüz şekli çeneye bağlıdır. Massester botoksu, çekici ve yuvarlak bir yüz şekline sahip olmak isteyen kişiler için daha orantılı bir yüz şekli sağlar. Bu uygulama ayrıca çene kaslarının kontrol dışı kasılmasını önler, böylece istemsiz diş sıkma sorunları ortadan kalkar.

Terleme İçin Botoks

Koltuk altı ter bezlerinin yoğun çalışması nedeniyle koltuk altı terlemesi yaygın bir sorundur. Bu durum kişiyi çok rahatsız ediyor. Koltuk altı botoksu, terlemede etkilidir. Botoks, ter bezlerinin çalışmasını sağlayan kaslara uygulandığında kasların kasılmasını ve terlemesini önler.

Botoks Nasıl Etki Eder?

Botoks, kişinin isteğine göre estetik amaçlı bir operasyondur. Bu uygulama, yüz şekillendirmede, aşırı ter sorunlarında ve migren ağrılarında kullanılabilir. Çoğunlukla ciltteki çizgileri ve kırışıklıkları azaltmak için kullanılır.

Botoks, enjeksiyon gibi ağrılı ve acı verici değildir. Enjeksiyon, uygulanırken hafif bir ağrıya neden olur. Etkileri üç veya dört gün içinde başlayıp birinci haftada tamamen oturmuş olur ve dört ila altı ay sürer. İşlem etkisini yitirdiğinde tekrarlanabilir. Birkaç kez uygulandığında etki ve kalıcılık artar.

Botoksun ciddi yan etkileri yoktur, ancak uygulamadan sonra göz kapağında düşüklük, şişlik ve morluk olabilir. İşlem tamamlandıktan sonra hasta normal hayatına dönebilir. Belirli bir süre eğilme gerektiren işler yapmamalı ve yüz kaslarını çok yoracak mimiklerden kaçınmalıdır. İşlem tamamlandıktan sonra dört saat boyunca baş yüksekte tutulmalı, öne doğru eğilmekten ve uzanmaktan kaçınılmalıdır. Yaklaşık 24 saatin ardından yüze baskı yapmadan ılık su ile duş alınabilir. Yüzü yıkarken soğuk su kullanmaya dikkat edin.

Botoks Ne Amaçla Kullanılır?

Yüzdeki mimik kaslarının kullanılması, yaşlandıkça ciltte ortaya çıkan kırışıklıklar ve genetik faktörlere bağlı nedenlerle ciltte istenmeyen değişiklikler olabilir. Bu değişimler kişiyi özgüvensizleştirir ve bunları düzeltmek için botoks kullanır. Uzman kişiler tarafından uygulanan botoks işlemi, yüzdeki sorunları ortadan kaldırır.

Sinir uçlarından salınan mediatörlerin önüne geçerek, botulinum toksini sinir iletimini durdurur. Sinir iletimi olan kasın hareketi kesilir veya durur. Bu, istenmeyen bileşenleri ortadan kaldırır. Botoks kullanıldığında, ciltteki kırışıklıklar azalır veya tamamen ortadan kalkar, bu da cildi daha genç ve pürüzsüz hale getirir.

Ayrıca çizgiler ve kırışıklıklar için de kullanılabilir. Aşırı terleme, bireyin sosyal yaşamını önemli ölçüde etkiler. Botoks, koku ve görünüm açısından olumsuz etkiler yaratan bu sorunları da çözebilir. Ter bezleri ile sinir uçları arasındaki iletimi kontrol ederek aşırı terlemeyi önler.

Migren hastalarının kaslarını gerginleştirerek ağrılarını azaltır. Hastanın ağrısız ve kaliteli bir hayat yaşamasını sağlar.

Sorun olan bölgeye mikro enjeksiyon uygulanır. Mikro iğneler kullanıldığı için ağrı çok azdır. Hasta, lokal anestetik krem ve buz tatbiki uygulamadan önce rahat hissetmelidir. İşlemden sonra insanlar normal hayatlarına dönmekten çekinmezler. Şişlik ve hafif morluk geçici ve normaldir.

Botoks Kimlere Uygulanmaz?

Hamilelik ve emzirme döneminde olanlar ve kas sistemi rahatsızlıkları olanlar (eaton-lambert sendromu, myasteniagravis gibi) botoksu kullanmamalıdır. Botoks uygulaması, kandan anne sütüne geçebileceğinden emziren annelere tavsiye edilmez. Botoks, kırışıklık ve çizgilerden kurtulmak, daha genç ve parlak bir cilde sahip olmak, aşırı terden kurtulmak ve migren ağrılarını hafifletmek isteyen kişilere uygulanabilir.

Daha çok 30 ila 40 yaş arası yetişkinler için önerilir, ancak genç yaşta uygulandığında faydalı olabilir. Genç yaşta başlayan tedaviler, gelecekteki kırışıklıkların önlenmesini sağlar.

Kan sulandırıcı ilaç kullanan kişiler herhangi bir sorun yaşamamak için uygulamadan önce mutlaka doktorlarına danışmalıdır. Kan hastalığı olan insanlar için de bu uygulama uygun değildir.

Bu ürün, tüm cilt rengine uygulanabilir, ancak daha koyu ten rengine sahip kişiler için daha yüksek doz gerekebilir. Kimyasal peeling ve lazer tedavilerine tepki vermiş kişilere de uygulanabilir.

Botoks Uygulaması Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Botoks enjeksiyonu ağrısız bir prosedürdür. Enjeksiyon sırasında cilde lokal anestetik kremler uygulanabilir, bu da ağrıyı hafifletebilir. Botoks işleminden sonra etki üç ila dört gün içinde başlar ve bir haftada tamamen oturmuş olur. Ancak işlemden sonra dikkat edilmesi gereken bazı şeyler vardır.

Hasta, uygulandığı gün diğer kaslara zarar vermemek için öne doğru eğilmekten kaçınmalıdır. Hasta operasyondan sonraki ilk iki ila üç saat boyunca hiçbir şekilde uzanmamalıdır. İşlem gören bölgeye makyaj yapılmamalı ve su uygulanmamalıdır. Aynı gün kuaför, spor salonu ve saunaya gitmek yasaktır. İşlemden üç gün sonraya kadar havuza da girilmemelidir. Botoks yapıldığı gün uyurken yüz üstü pozisyonda olmamalıdır. Soğuk havadan uzak durun. Yüze masaj aynı gün yapılmamalıdır. 

İşlemden sonra bazı yan etkiler olabilir, ancak bunlar geçicidir. Yan etkiler arasında ağrı, şişme veya morarma, baş ağrısı, düşük göz kapağı, gülümseyememe, salya akıntısı, göz kuruluğu ve halsizlik bulunur.

Botoks Etkisi Ne Zaman Başlar?

Botoks, kaslar ve sinir uçları arasındaki iletimi durdurur. İşlem sadece işlem yapılan bölgede uygulanır, diğer kaslara zarar vermez. FDA tarafından onaylı olduğu için güvenlidir. Botoks, alanında uzman ve deneyimli bir doktor tarafından uygulandığında faydalı olacaktır. Yan etkiler geçicidir ve birkaçıdır.

İşlemden üç ila dört gün sonra botoks etkisini göstermeye başlar. İşlemden sonraki ilk günlerde etki görülmemesinin normal olarak gerçekleşmesi beklenir. Etki işlemden sonra gün geçtikçe daha belirgin hale gelir. Ortalama olarak iki haftada etki tamamen hissedilebilir hale gelir. Etkisini altı ay boyunca sürdürebilir ve etki sona erdiğinde işlem tekrarlanabilir.

Botoks Yaptırdıktan Sonra Nelere Dikkat Etmeli?

Uygulama öncesi ve sonrası dikkate alınması gereken birkaç şey vardır. Öncelikle alanında uzman bir doktor ile görüşüp tedaviden emin olmak gerekir. İlaç kullanılıyorsa tedaviden bir süre önce bırakılmalıdır. Uyku kalitesi önemlidir ve tedaviye bu şekilde başlanmalıdır. En önemli uygulamanın ardından dikkat edilmesi gerekenler Botoks kullandıktan sonra iyileşme sürecini olumlu ilerletmek için dikkat edilecek noktalara dikkat edilmelidir.

Botokstan sonraki birkaç gün boyunca herhangi bir etki görülmez. Günler geçtikçe etki belirmeye başlar. Olumsuz sonuçlardan kaçınmak için uygulamadan önce ve sonra yüze herhangi bir ürün uygulanmamalıdır. Nemlendirici kremler için en az bir gün beklemek gerekir. 24 saat içinde ıslanmaktan ve terlemekten kaçınılmalıdır. Hareket gerektiren aktivitelerden kaçınılmalıdır. İşlem yapılan bölge bir süre ovalanmamalıdır.

Ağır egzersiz ve spor yapılmamalıdır. Havuza en az üç gün sonra girmemelisiniz. İşlem tamamlandıktan sonra hiçbir şekilde öne doğru eğilme veya uzanmamalıdır. İşlem gören bölge 24 saat boyunca su ile temas etmemeli ve makyaj yapılmamalıdır.

Botoksun Etkisi Ne Kadar Sürer?

Botoksun etkisini gösterme süresi, bazı faktörlere göre değişir. Örneğin, yüz kasları daha güçlü olan kişilerin tedavisinin daha uzun süre etkisini gösterebilir. Kırışıklık ve ince çizgi tedavisi için uygulanan işlem daha hızlı sonuç verir. Tedavinin ne kadar uzun süreceği de kişiden kişiye değiştiği için vücudun tepki verme hızına bağlıdır.

Botoksun etkisi genellikle dört ila altı ay arasında değişir. Bu süre bazı insanlar için daha uzunken diğerleri için daha kısadır. Bu nedenle etki süresi kişiden kişiye farklılık gösterir. Yüzdeki kasların ne kadar sıklıkla hareket ettiği ve işlem gören bölgeye göre bu süreç uzayıp kısalabilir. İşlemin ne kadar etkili olacağı, kişinin metabolizma hızına bağlıdır. Vücudun metabolik hızı arttıkça botoks etkisini azaltır. Metabolizması daha yavaş olan kişilerde etki daha uzun sürer.

Botoks kalıcı değildir. Botoks etkisinin bitmesinden dört ila altı ay sonra kırışıklıklar yeniden ortaya çıkmaya başlar. Düzenli uygulamalar, ciltte kırışıklıkları azaltabilir.

Botoks Fiyatları 2024

Botoks fiyatları 2024 yaşın ilerlemesiyle ve kasların hareket etmesiyle ciltte kırışıklıklar ve çizgiler oluşur. Cilt yıpranmaya ve yaşlanmaya başlar. Botoks, migren ağrılarını azaltmak için kullanılan bir yöntemdir. 

Daha genç ve parlak bir cilde sahip olmak veya aşırı ter problemine çözüm bulmak için kullanılır. Botoks ile birlikte ciltteki zararlı maddelerden kolay ve acısız bir şekilde kurtulabilirsiniz. Bu nedenle, botoks, alanında uzman bir doktor ve ekip tarafından uygulandığında etkili olacaktır. 

Botoks fiyatları 2024’de uygulanacak bölgeye ve kullanılacak içeriğe göre değişecektir. 2024 botoks fiyatlarını öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Instagram: dilberestetik

Gözaltı Işık Dolgusuyla İlgili Sıkça Merak Edilen Soruları Sizler İçin Derledik;

Bir botoks kaç TL?

Botoksun hangi bölgeye ve nasıl uygulandığına bağlı olarak fiyatı değişir. Yüzde kaş, alın, dudak ve göz çevresine uygulanabilir. Aşırı terleme için koltuk altı ve avuç içlerine ve migren ağrıları için de kullanılabilir. Botoks fiyatı da bölgeye ve miktara göre değişir.

Botoks kaç yaşında yapılmalı?

Botoks, yaşlanma ve kas hareketliliği nedeniyle ortaya çıkan istenmeyen bileşenleri azaltmak için çalışır. Bu uygulama için yetişkinlik yaşı idealdir. 30 ila 40 yaşları arasında uygun görülür. Ancak gençken yapılan botokslar da ileride ortaya çıkabilecek sorunları önleyebilir. 25 ila 65 yaş aralığı uygundur.

Yüze botoks ne işe yarar?

Yüzünüzü şekillendirmek için masseter botoksu, gummy smile botoksu, kaş arası botoksu, dudak üstü botoksu, nefertiti botoksu, bebeğin botoksu ve kazayağı gibi yüz botoksun birçok çeşidi vardır. Yüzdeki şekillendirmeyi daha orantılı hale getirmek, gülüşünüzü daha iyi hale getirmek ve yaşlı görünümden kurtulmak için yüz botoksu yaptırabilirsiniz. Botoks, yüzün daha genç, parlak ve orantılı görünmesini sağlar.

Botoksun faydası nedir?

Botoks, deriye bağlı kasları gevşeterek deri yüzeyindeki katlanmayı artırarak kaslardan kaynaklanan çizgileri ve kırışıklıkları azaltır. Kasları gevşettiği için kırışıklıklar gider ve cilt daha genç bir görünüme kavuşur. Uygulama tekrar edildikçe etki daha da güçlü olacaktır. Botoks aynı zamanda çene kaslarını rahatlatıyor ve bu da yüzdeki gerginliği azaltıyor.

İlk botoks kaç ay sürer?

Botoksun etkisi dört ila altı ay sürer. Bununla birlikte, bu süre kişiden kişiye ve hangi bölgede uygulama yapıldığına bağlı olarak değişebilir. Botoks yaptıran ilk kişinin etkisi daha az sürer, ancak daha fazla yaptırıldığında etki daha uzun sürer.

Botoks kaç dk sürüyor?

Botoksun etki süresi çok kısadır. İşlem süresi on ila on beş dakikadır. Bu işlem hem kısa süreli hem de acısızdır, bu yüzden sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir. Botoks sonrası kişinin hemen günlük hayatına dönmesi nedeniyle tercih edilir.

Botoks kırışıklıkları yok eder mi?

Zamanla mimik kaslarında meydana gelen kırışıklıklar, bireyin yaşlandığını ve sönük olduğunu gösterir. Yüzdeki çizgiler ve kırışıklıklar botoks ile giderilir. Tekrarlanan uygulamalar, etkisinin daha uzun sürmesini sağlar. Gelecekteki kırışıklıkların önlenmesini sağlar.

Botoksun yan etkileri nelerdir?

Yan etkiler, botoksu kullanmanın bir sonucu olarak tipik olarak görünmez ve geçicidir. Yan etkiler arasında baş ağrısı, gülümseyememe, boyun kaslarında zayıflık, ağrı, şişme ve morarma, göz kasılması, yutma ve konuşma sorunları ve halsizlik yer alır. Bu yan etkiler kısa sürelidir.

Botoks kaç seansta yapılır? İ

İşlemden sonra botoks etkisi yavaş yavaş ortaya çıkar ve altı ay kadar sürebilir. Ek etki sonrası işlem tekrarlanabilir. Botoks uygulandığı yere ve hastaya göre etki süresi değişebilir.

Botoks en fazla kaç kere yapılır?

Botoks'un etki süresi kişiden kişiye değişmekle birlikte, tipik olarak dört ila altı ay arasında değişmektedir. Botoks tedavisi bittikten sonra, isteyen hastalar bunu tekrarlayabilirler. Botoks, bu tekrarlar arttıkça daha etkilidir.