İçeriğe geç

Çene Dolgusu

Çene Dolgusu (Jawline) Nedir?

Çene Dolgusu hatlarını daha belirgin hale getirmek ve yüzün daha çekici görünmesini sağlamak için çene dolgusu prosedürleri kullanılmaktadır. Bu dolgu işlemlerinde genellikle kalsiyum hidroksiapatit ve hyalüronik asit kullanılır. Dolgu, çene ile yüz arasındaki uyumsuzluğu düzeltir.

Genel olarak, cilt dolguları kırışıklık, sarkma, çukur ve girintileri gidermek için kullanılır. Yüzün V şeklini korumak ve çene ile yüz arasındaki uyumsuzluğu gidermek için çene dolgusu işlemleri de sıklıkla tercih edilmektedir. Bu yöntemler, deri altına ve kemiğe dolgu enjekte ederek çene hattının değişmesine neden olur.

çene dolgusu

Jawline Ne Demek?

Jawline, çene çizgisi anlamına gelir. Günümüz moda trendlerinde çene hattının öne çıkmasına yardımcı olan çok sayıda farklı uygulama vardır. Bunlardan biri çene dolgusu işlemleridir. Bu işlemler, çene hattının daha keskin bir görünüme ve daha belirgin bir görünüme sahip olmasını sağlar. Kadınların ve erkeklerin en çok uygulama yaptıkları bölge çene ucundan kulak hizasına kadar olan jawline’dir.

Çene hattı çizgisinin yüz ile uyumlu bir görünüme sahip olması güzel bir görsellik ortaya çıkarmaktadır. Bu nedenle, uyumlu bir çene hattı için Jawline dolgusu teknikleri kullanılmaktadır. Bu işlemler yüze daha estetik bir görünüm kazandırırken çene sorunlarını da giderir.

çene dolgusu fiyat

Kimler Yaptırıyor?

Çene çizgisinde sorunları olan birçok insan çene dolgusu yaptırır. Bu işlem, özellikle çene bölgesinde şekil bozuklukları olanlar ve daha keskin bir çene hattına sahip olmak isteyenler için uygundur. Bununla birlikte, çene hatlarının belirgin olmadığı ve çenenin geride kalması gibi durumlarda çene dolgusu yapılabilir.

Çenenin eşitsizliği, asimetrisi ve küçük olması da çeneyi olumsuz etkiler. Bu nedenle, bu sorunları yaşayan kişiler yüz dolgusu işlemlerini tercih eder. Bu işlemler için tipik olarak vücut gelişimi tamamlanmalıdır.

Hemen Randevu Al

Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?

Bu süreçler haylüronik asit tarafından başlatılır. Vücudun doğal kaynaklarından gelen hyalüronik asit, çene dolgusu için mükemmel bir seçimdir. Dolgun yapmak için birçok aşama vardır. Dolgu bölgesine önce anestezik krem uygulanır.

 Dolgu malzemesinin miktarı 1 ila 3 mililitre olabilir. Bu kişinin çene hatlarında bir deformasyon vardır.

Daha sonra çeneye hyalüronik asit dolgusu eklenir.

 Bazı durumlarda, hyalüronik asidin yerine yağ veya kök hücre enjeksiyonu kullanılabilir. • Jawline dolgusu yaklaşık on ila yirmi dakika sürer.

 İşlem tamamlandıktan sonra kişi günlük yaşamına dönebilir.

Çene Dolgusu Neden Uygulanır?

Jawline dolgusu, çene hattını güçlendirmek ve keskin bir yüz hattı oluşturmak için yapılır. Çene ve çene ucu, birçok faktör nedeniyle ideal görünümden uzaklaşabilir. Bu durumda yüz ve çene uyumunu önemli ölçüde etkiler ve orantısız bir görünüm oluşturur. Jawline dolgusu, çeneye gerekli formun verilmesini ve yapısal sorunların giderilmesini sağlar.

Jawline dolgusu, cerrahi müdahale olmadan çene hattının şekillendirilmesine ve düzeltilmesine olanak tanır. Erkekler güçlü bir çene hattının ortaya çıkmasını istemektedir, kadınlar çene hattının sarkmasını azaltmayı amaçlar. Jawline dolgusu, çene simetrisini, sarkıklığını, şekil bozukluklarını ve bozuklukları düzeltir.

Çene Dolgusuna Neden İhtiyaç Duyarız?

Birçok nedenden dolayı günümüzde jawline dolgusu tercih edilen uygulamalardan biridir. Bu işleme ihtiyaç duymanın en önemli nedeni estetik olarak dikkate alınması gerektiğidir. Özellikle çene sorunları birbirinden farklı olabilir. Çene ucunun sivri olması, geniş ve geride olması, asimetrik sorunlar, çene hattının belirginliğini kaybetmesi ve sarkıklık gibi sorunları çözmek için jawline dolgusu işlemleri gerekir.

Ayrıca, yaralanma veya kaza nedeniyle çene bölgesinde doku kaybı yaşamak ve bu süreçlerden kaynaklanan çene şekli bozuklukları da jawline dolgusu gerektirir. Kök hücre destekli işlemler veya yağ enjeksiyonu kullanılarak jawline dolgusu, hayluronik asit bazlı dolgu yöntemlerini içerir. Çenedeki deformasyonları düzeltmek için genel olarak dolgu teknikleri kullanılır.

Çene Dolgusunun Avantajları Nelerdir?

Çene dolgusu, kalıtsal olarak görülen estetik sorunların giderilmesinde çok etkili bir yöntemdir.

 Cerrahi müdahale olmadan yapılması hem konfor açısından hem de zaman açısından oldukça kolaydır.

 Gerçek hayatta kullanılabilir ve hızlı iyileşme sürecine sahiptir.

 Ameliyat korkusu yaşayan kişiler için en iyi tedavi yöntemidir.

 İyileşme için zaman ayıracak vakti olmayanlar için uygun bir yaklaşımdır.

 Bir seansta hayal ettiğiniz çene hattına ulaşabilirsiniz.

 Hastanede kalmayı gerektirmemek ve aynı gün günlük hayatına dönmek mümkündür.

Bu işlemler yüz ifadelerinizi güzelleştirir.

 İşlem sonrası sorunlar minimum düzeydedir.

 İşlem sırasında herhangi bir acı veya ağrı yoktur.

 Uygulamanın etkisi hemen görülebilir.

 Dolgu belirli bir süre boyunca etki gösterir. Bu süre bittikten sonra işlem tekrar kullanılabilir.

 Çene Dolgu Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

 Jawline dolgusu öncesi ve sonrası kan sulandırıcı haplar belirli bir süre kullanılmamalıdır. Dolgu işleminden sonra çene bölgesine sert bir şekilde dokunmayın. Bölgeye aynı anda masaj yapılmamalıdır. Dolgu uygulandıktan sonra dört ila beş saat kadar sert çiğneme hareketlerinden kaçınılmalıdır. İşlem sonrasındaki ilk birkaç gün güneş ışığından kaçınılmalıdır. Güneş ışınlarından korunmak için güneş kremi kullanabilirsiniz.

  1.  Dolgu ile cilt bakımı aynı gün yapılmamalıdır.
  2.  Dolgudan sonra 2-3 gün boyunca havuz veya sauna gibi ortamlara girmemelisiniz.
  3.  İşlemden sonraki birkaç gün boyunca yüzüstü yatın.
  4.  Sauna ve hamam gibi sıcak ortamlardan belirli bir süre uzak durmak gerekir.
  5.  Dolgudan sonraki bir hafta boyunca çok fazla fiziksel aktivite yapmamalısınız.
  6.  İşlemden sonra çeneniz kızarabilir. Bu tür durumlar normaldir ve kendiliğinden ortadan kalkar.
  7.  Jawline dolgusu uygulandıktan sonraki ilk dört ila beş saatte yüzünüz su ile temas etmekten kaçınılmalıdır.
  8.  İşlem bittikten sonraki 5-6 saatte duş alınabilir.  Bununla birlikte, duş alırken sıcak su kullanılması tavsiye edilmez. İşlemden bir hafta sonra sıcak su kullanmaya başlanabilir.

Dolgu İçin Hangi Malzemeler Kullanılır?

Hyalüronik asit, dolgu olarak en yaygın olarak kullanılan maddedir. İnsan vücudu bu şekeri doğal olarak içerir. Hyalüronik asit enjekte edildikten sonra bölgede uzun süre kalabilmektedir. Bu özelliğin tercih edilme nedenlerinden bir tanesidir. Vücutta doğal olarak bulunan hyalüronik asit alerjik reaksiyonlara neden olmamakta ve ciddi komplikasyonlara neden olmamaktadır.

Dolgu malzemeleri olarak kullanılan maddeler de dahil olmak üzere birçok madde insan vücuduyla uyumludur. Bu nedenle vücuda uygulandığında herhangi bir sorunla karşılaşmaz. Sonuç, dolgu maddesinin uygulanmasından sonra hemen görülebilir. Bununla birlikte, dolgunun mükemmel bir şekilde oturması için on gün gibi bir süreye ihtiyaç vardır.

Çene Dolgusu İle Hangi Estetik Sorunlar Tedavi Edilir?

Çenede çok sayıda sorun meydana gelebilmektedir. Çene sorunlarının çoğu çene dolgusu ile tedavi edilir.  Bu yöntemler, özellikle çene hattının belirginleştirilmesini ve genç bir yüz görünümü elde etmeyi amaçlarsa, harika bir seçimdir. Jawline dolgusu işlemleri, çene hattının sarkması, kırışıklığı, asimetrik yapısı, derin gamzeleri, çok geride veya çok sivri olması gibi estetik sorunları çözebilir.

Çene Dolgu Uygulama Süresi Ne Kadardır?

Dolgu işlemleri cerrahi operasyonlar değildir ve tek bir seansla uygulanması mümkündür. Uzman doktor tarafından gerçekleştirilen muayene ve kontrollerle kişinin sorunları üzerine genel bir değerlendirme yapılmaktadır. Uygulamanın yeterli olmadığı düşünülürse ek enjeksiyon yöntemlerine başvurulmaktadır. Dolgu işlemleri kısa bir süre içerisinde yapılmakta ve aylarca kalıcılık sağlamaktadır. 20 dakika anestezik kremle uyuşturma ve 20 dakika da işlem süresidir. Dolayısıyla uygulama süresi bir saat kadardır.

Çene Bölgesinde Gözlemlenen Şekil Bozuklukları Nelerdir?

Çok sayıda neden çene bölgesinde şekil bozuklukları yapabilir. Dişlerin sürekli sıkılması, stres ve sinir, doğuştan kaynaklı veya sonradan kaynaklı bozukluklar, diş gıcırdatma rahatsızlıkları, çeneye gelen darbeler ve tırnak yeme veya aşırı sakız çiğneme, çenenin geride veya ileride olmasına ve çene hattı çizgisinin belirsiz görünmesine neden olabilir. En sık rastlanılan şekil bozuklukları arasında hacim eksikliği ve belirsiz çene görünümü yer alır. Diğer şekil bozuklukları şunlardır: çenenin simetrik olmaması, yüz ile uyumlu olmaması, çene altında sarkan gıdı, kırışmış ve sarkan bir boyun görünümü, çene ucunda derin gamzeler, gerekenden daha zayıf bir çene yapısı ve normalden büyük çene boyutu. Bu bozuklukların düzeltilmesi için jawline dolgusu işlemleri uygulanır.

Çene Dolgusunun Yan Etkileri Nelerdir?

Jawline dolgusunun yaygın yan etkileri arasında şişkinlik, kızarıklık, geçici rahatsızlık ve kaşıntı yer alır. Yan etkiler arasında enfeksiyon, cilt topakları, cilt nodülü ve cilt reaksiyonu yer alır. Dolgunun kullanılmasının ardından önemli tehlikeler ve sorunlar oldukça nadirdir. Dolgu işlemleri, özellikle alanında uzman olan bir hekim tarafından gerçekleştirildiğinde, komplikasyonların meydana gelme olasılığı oldukça düşüktür.

Yara izi, asimetri, kan damarı yaralanması ve doku ölümü gibi yoğun yan etkiler görüldüğünde doktorunuza başvurmalısınız. Hafif yan etkiler kısa sürede geçse de yoğun yan etkiler olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Çene Ucu Dolgusu Eridikten Sonra Çenede Herhangi Bir Problem Yaratır Mı?

Dolgunun yapımında kullanılan her malzeme insan vücudunun yapısıyla uyumludur. Dolgulun etkisinin sona ermesinin ardından çene ve çene hattı herhangi bir sorun yaşamaz. Bunun temel nedeni, dolgu malzemelerinin doğal olması ve insan sağlığına zarar vermemesidir.

Dolgu eridikten sonra çene eski halini alır. Dolgunun erimesi ve etkisinin tamamen ortadan kalkması beklenmelidir.

Çene Dolgusu Fiyatları 2024

Çene dolgusu fiyatları 2024 gibi diğer dolgu işlemlerinin fiyatlarını incelediğinizde, çeşitli içerikler görebilirsiniz. Bu durumun ana nedeni, her klinik kendi fiyatları belirlemektedir. Yine de her hastanın çenesindeki sorun farklı olabilir. Farklı sorunlar farklı çözümler sunar. Bu nedenle, bu durumda fiyat içeriği değiştirir.

Dolgu işlemleri için fiyat aralıkları kişiye özeldir. Bir tedavi planı oluşturmak için önce bir kişinin muayenesi yapılmalıdır. Daha sonra sürece ilişkin bir fiyat belirlenir. Bu nedenle, çene dolgusu işlemleri ve fiyatları hakkında daha fazla bilgi almak için uygulama merkeziyle iletişime geçmeli ve orada incelenmelidir.

Instagram: dilberestetik

Çene dolgusuyla ilgili sizlerden gelen soruları ise inceleyerek konuyla ilgili daha merak ettikleriniz için;

Çene Dolgusu Kaç Yıl Kalır?

Jawline dolgusu, birçok faktöre göre değişse de tipik olarak 1-2 yıl arasında kalır. Bununla birlikte, dolgunun ömrü, kalıcılık süresini etkileyen değişkenler tarafından belirlenir. Kalıcılığa katkıda bulunan faktörler arasında kişinin cildinin türü, kullanılan dolgu malzemesinin miktarı, kalitesi ve doktorun süreci iyi yönetmesi yer alır. Dolgu ayrıca hyalüronik asit maddesini içerir ve bu madde belirli bir süredir mevcuttur.

Jawline ve Çene Dolgusu Aynı Şey mi?

Jawline ve çene dolgusu aynı şeydir. Jawline çizgisi demektir. Başka bir deyişle, dolgu uygulanan bölgeyi göstermektedir. Bu iki cümlede çene konturu vurgulanmıştır. Jawline dolgusu, çenedeki sorunları ve yüz ile çene arasındaki uyumsuzluğu giderir. Bu nedenle, çene hattı çizgileri hacim kaybına uğramış ve daha belirgin hale gelmiştir.

Çene Dolgusu ile Gıdı Gider mi?

Dolgunun uygulanmasının temel amacı, sorunlu alandaki sorunları çözmektir. Çene hattının birçok farklı sorunu vardır. Bunlardan biri de gıda sorunudur. Bu yapı, özellikle çenenin alt kısmında sarkık görünen, dolgu işlemleri yoluyla düzeltilmektedir. Bu yiyeceğin yok edilmesiyle birlikte çene hattı ve yüz hatları daha belirgin hale gelir. Gıdanın gidişiyle çene hattı V görünümünü oluşturur.

Çene Dolgusu Kaç Yaş?

Dolgu işlemlerinde en çok merak edilen soru yaş sınırıdır. Genel olarak, dolgu uygulamaları 18 yaş ve üzerinde olan kişilere yapılmaktadır. 18 yaşından küçük olan ve doğuştan çene hattında sorun yaşayan kişiler için dolgu işlemi için aile izni gereklidir. Bu istisnai koşulların yanı sıra, kişinin genel sağlığının iyi olması ve vücut gelişimini tamamlamış olması da önemlidir.

Jawline Fiyatı Ne Kadar?

Jawline işlemlerinin fiyatlarını etkileyen birçok faktör vardır. Jawline fiyat aralıklarının değişmesine neden olan faktörler şunlardır: uygulama alanının büyüklüğü; kullanılan dolgu malzemesinin kalitesi, miktarı ve kalitesi; uygulama yapılacak yer ve fiyat politikası; doktor deneyimi; ve diğer hizmetler. İşlemden önce kapsamlı bir araştırma yapmak, hem prosedür hem de maliyetler hakkında genel bilgi edinmek için çok önemlidir.

Çene Dolgusu Eriyince Ne Olur?

Hyalüronik asit kullanılarak yapılan dolgu, eridiğinde herhangi bir sorunla karşılaşmaz. çünkü hyalüronik dolgu malzemesi çene için zararlı değildir ve eridikten sonra eski haline gelir. Bununla birlikte, kalıcı dolgu işlemlerinde durum farklı değildir. Bu nedenle işlemin içeriği, dolgunun eridikten sonraki sürecini açıklar.

Çene Dolgusu Kaç Seans?

Dolgu işlemleri genel olarak tek seans şeklinde yapılmaktadır. tek seansta yeterli doz miktarı kullanılmadığında ve dolgu görünümünden memnun olunmadığı zaman ek dozlara ve ek rötuşlara ihtiyaç duyulabilmektedir. Bu süreçle ilgili kararı işlemden sorumlu olan uzman doktor vermektedir. İhtiyaç halinde yeniden işlem yapılmaktadır. Dolgu süreçleri genel olarak kısa sürelidir ve günlük hayattan kopmadan yapılabilmektedir.

Çene Dolgusu Acıtır mı?

Klinik ve muayene koşullarında gerçekleştirilen dolgu işlemleri vardır. İşlem sırasında özel ağrı kesici kremler veya anestezi uygulandığı için herhangi bir ağrı veya acı hissi yaşanmaz. Özel kremler kullanılarak uyuşturulduktan sonra işleme geçilir. Acı eşiği düşük olan kişiler için bir dizi ağrı önleyici yöntem vardır. Böylece jawline dolgusu işlemleri son derece rahat ve ağrısız olduğu söylenebilir.

Çene Dolgusu Hissedilir mi? İ

İşlem bittikten sonra çenede birkaç değişiklik hissedebilirsiniz. Bu bölge, özellikle operasyondan sonra çok hassastır.

Çene Dolgusu Ne Kadar Kalıcıdır?

Dolgunun kalıcı olması ömür boyu mümkün değildir. Diğer tıbbi işlemler gibi bu işlemler de belirli bir zaman dilimine sahiptir. Jawline dolgusu yaklaşık altı ila on iki ay içinde iyileşir. Bununla birlikte, bazı durumlarda bu süreç on sekiz ay kadar uzayabilir. Bununla birlikte, kalıcılık süresini uzatan veya herkesin farklı bir şekilde ilerlemesine neden olan unsurlar da vardır. Bu bileşenler nedeniyle, bireysel bir kalıcılık süresi belirlenebilir.

Çene Dolgusu Geri Alınabilir Mi?

Dolgu yapıldıktan sonra hasta her zaman memnun olmayabilir veya görüntüsü hoşuna gitmeyebilir. Jawline dolgusu, hastanın talep etmesi durumunda tekrar yapılabilir. Bu özellik, bu işlemlerin en büyük avantajlarından biridir. Dolgu, işlemin geri alınmasından sonra eriyerek vücuttan tamamen ayrılır. Dolgunun erimesinden sonra kimse zarar görmez. Daha sonra sorunlar ortaya çıkmadı.

Jawline Dolgusu Sonrasında İşe ve Sosyal Hayata Dönüş Süreci Nasıldır?

İlk gün, dolgu işleminden sonra hafif yan etkiler görüleceği için istirahat edilmesi önerilir. Yan etkiler genellikle birkaç gün içinde ortaya çıkar. Yan etkiler devam ederken günlük hayata devam etmek mümkün değildir. Bu süreçte, uygulama bölgesine ayrıca dikkat etmek gerekir. Bu çok hassas ve hassas bölgenin korunması iyileşme sürecinde çok önemlidir. Doktorun tavsiyeleri de dikkate alınmalı ve buna göre davranılmalıdır.

Çenede İyileşme Süreci Nasıldır?

İyileşme sürecinde dikkate alınması gereken bazı faktörler vardır. İyileşme süresinin hızlı olması için bu bileşenler harfiyen yerine getirilmelidir. Uygulamadan sonra, bol miktarda su içmeli, dengeli beslenmeli, uygulama yeri güneşten uzak tutulmalı, ilk 24 saat zorlayıcı aktivitelerden uzak durulmalı, cilt bakımı için bir hafta beklenmeli ve ilk 5 gün yüz üstü yatılmamalı.

Ödem ve Şişlik Olur Mu? Ameliyat Kesisi Var Mı?

Ödem ve şişlik jawline dolgusu işlemlerinin bir sonucu olarak ortaya çıkan yan etkiler Yan etkiler arasında morarma ve kızarıklık da vardır. Bunlardan kurtulmak için soğuk kompres kullanılabilir. İşlemden sonra ortaya çıkan bu yan etkiler genellikle bir hafta içinde ortadan kalkar.

Dolgu uygulamaları cerrahi operasyonlar değildir. İşlem, kesi-dikiş yöntemlerinin aksine enjeksiyon yoluyla gerçekleştirilir. Bu nedenle, ameliyat gerektiren bir durum meydana gelmemiştir.

Ödem ve Şişlik Olur Mu? Ameliyat Kesisi Var Mı?

Ödem ve şişlik jawline dolgusu işlemleri sonrasında görülen yan etkilerdir. Bunlara ek olarak kızarıklık ve morarma gibi yan etkilerde görülmektedir. Bunların geçmesi için soğuk kompres uygulaması yapılabilmektedir. Genel olarak işlem sonrasında ortaya çıkan bu yan etkiler bir hafta içerisinde tamamen geçmektedir.

Dolgu işlemleri cerrahi uygulamalar değildir. İşlem enjeksiyon yoluyla yapılmakta ve kesi-dikiş gibi yöntemlere başvurulmamaktadır. Bu yüzden ameliyat kesisi gibi bir durum yaşanmamaktadır.

Çene dolgusu sizin için uygun mu?

Kişiye özel uygulamalar ile daha düşük risk alın! Çene Dolgusu için hemen iletişime geçebilirsiniz.