Dudak Dolgusu
Dudak Dolgusu Nedir?
Dudak dolgusu, günümüzde yapılan en popüler estetik operasyonlardan biridir. Dudaklarda arzu edilen estetik görünümü elde etmek için dudaklara uygulanan bu işlemler, genel olarak dudak boyutu ve şeklinden rahatsız olan kişiler için ilk tercih edilen uygulamalardır.
Özellikle dudak deformasyonları için uygulanan en etkili tedavi yöntemlerinden biridir.
Bu dolgu işlemlerinde üst ve alt dudakların uyumlu olduğundan emin olmak çok önemlidir. Dudakların hacmi de yaşlanmaya bağlı olarak azalmaktadır ve dudak dolgusu hacim kayıplarını azaltmak için de bu yöntemler kullanılmaktadır.
Bu yöntemle yüzün genel yapısına uygun dudak tasarımı oluşturulduktan sonra, dudaklarınızın dolgun ve doğal görünmesini sağlayabilirsiniz.
Dudak Dolgusu Nasıl Uygulanır?
- İlk olarak dudakların genişliği ve çapı değerlendirilir.
- Alt ve üst dudaklarda hacim kaybının görüldüğü bölgeler belirlenir.
- Üst dudaklar ile alt dudaklar arasındaki hacim ve estetik oran uyumuna bakılır.
- İşlem yapılacak alan sterildir.
- Bireyin acı hissetmemesi için bölgeye anestezik krem uygulanır.
- Dudaklara daha fazla hacim kazandırmak için uygun noktalara dolgu uygulanır. Doğal bir dolgu görünümü sağlamak için, dolgu işlemi estetik oranlara uygun olarak yapılmaktadır.
- Dudakların cilt ile birleştiği yere de dolgu enjeksiyonu uygulanarak dudakların sınırları netleştirilir.
- İşlem oldukça hızlıdır. Dolgu sonrası günlük yaşamına geri dönmek mümkündür.
- İşlem bittikten bir ay sonra kontrol muayenesi yapılmalıdır.
- Uygulamanın etkisi geçtikten sonra dolgu işlemi tekrar gerçekleştirilebilmektedir
Hangi Durumlarda Dudak Dolgusu Uygulanır?
Dudak dolgusu, estetik cerrahi ya da dermatoloji kliniklerinde yapılan bir prosedürdür. Hyalüronik asit içeren dolgu maddeleri kullanılarak dudakların şeklini ve dolgunluğunu geliştirmek için yapılır. Şu durumlarda dudak dolgusu yapmak en iyisidir:
Bazı insanlar doğuştan ince dudaklara sahiptir. Bu kişiler dudaklarını daha dolgun görünmesini sağlamak için dudak dolgusu yaptırmayı tercih edebilirler.
Yaşa Bağlı İncelme: Dudakların doğal hacmi zamanla azalabilir. Dudaklar yaşlandıkça daha ince ve daha boş hale gelir.
Dudak Çevresindeki İnce Çizgiler: Dudak çevresinde yaşlanmaya bağlı olarak dikey çizgiler oluşabilir. Dudak dolgusu bu çizgileri azaltabilir.
Dudak Şeklinin Düzeltilmesi: Bazı insanlar dudaklarının asimetrik veya belirgin olmamasından rahatsız olabilir. Bu durumda dolgu, dudakların daha belirgin ve simetrik olmasını sağlar.
Daha Belirgin Dudak Kenarı: Bazı insanlar dudak kenarlarını daha belirgin hale getirmek isteyebilir. Bu isteği karşılamak için dolgu dudak çevresini belirginleştirir.
Hidrasyon ve Nemlendirme: Cildin doğal olarak daha fazla su tutma yeteneği, hyalüronik asitten kaynaklanır. Bu nedenle dudak dolgusu, dudaklarınızın daha nemli ve taze görünmesini sağlayabilir.
Estetik İdealin Takip Edilmesi: Belirli zamanlarda, popüler kültürde dolgun dudaklar estetik bir ideal olarak görülebilir. Bu nedenle, modaya uymak için bazı insanlar dudak dolgusu kullanabilir.
Dudak Dolgunlaştırma İçin Hangi Yöntemler Uygulanır?
Dudak dolgunlaştırma için genellikle hem kalıcı hem de geçici teknikler kullanılır. Permalip kalıcı silikon gibi kalıcı dudak dolgunlaştırma yöntemlerinin yanı sıra geçici dolgu yöntemlerine hyalüronik asit de dahildir.
Permalip yöntemlerini kullanan kişiler, dudaklarını uzun süre doldurmak istiyorlar. Pürüzsüz bir malzemeden yapılan Permalip, dudakların boyutlarına göre farklı ölçülerde tasarlanmıştır.
Özellikle, kişinin dudak yapısı muayene sırasında incelenir ve uygun Permalip kullanılır. Hem üst hem de alt dudaklara kalıcı silikon uygulanabilir. Bu işlem hem lokal hem de genel anestezi kullanılarak gerçekleştirilir ve kısa sürelidir.
Hyalüronik asit, geçici dudak dolgunlaştırma için kullanılır. Dolgunun içerisinde bulunan madde belirli bir süredir kalır ve altı ila on iki ay sonra erimeye başlar. Dudak dolgusu, cerrahi işlemleri tercih etmeyen kişilerin dudaklarının daha çekici görünmesini sağlar.
İğnesiz Dudak Dolgu Nasıl Yapılır?
Iğnesiz dolgu, dudaklarınızın daha dolgun görünmesini sağlar. İğnesiz dudak dolgunlaştırma, kaleme benzeyen bir cihaz kullanılarak dudaklara hyalüronik asit enjekte ederek doğal ve dolgun görünümlü dudaklara sahip olmanızı sağlar.
İğnesiz dudak dolgusu yapmadan önce dudaklara uyuşturucu krem sürülmelidir. Kremden sonra dudak temizlenir. İşlem için kullanılan cihaz dudakların üzerine yerleştirilir ve atış gerçekleştirilir. İşlemin cihaz kullanılarak yapıldığı için acı verebileceği düşünülse de, işlemde herhangi bir acı yoktur.
Cihaz, her atışta dudaklara masaj yaparak dolgunun eşit bir şekilde dağıtılmasını sağlar. Bu nedenle dudaklar daha dolgun ve daha doğal görünecektir. İşlem üç ila altı ay sürer ve işlem bittikten sonra tekrar kullanılabilir.
Dudak Dolgusunun Avantajları ve Faydaları Nelerdir?
Bu dolgu işlemlerinin hem zihinsel hem de fiziksel olarak birçok faydası vardır. Dudak görünümü kişinin psikolojisini iyileştirir.
Kişinin ruh hali rahatlıyor ve kendine güveni artıyor.
Estetik dudaklar kişiyi daha değerli hissettiriyor.
Fiziksel faydalar: Dudakların görünümü iyileşecektir.
Kişi işlem öncesinde hangi sorunlardan şikâyetçiyse, işlem sonrasında bu sorunlar giderilmekte ve kişinin hayal ettiği dudaklara kavuşması mümkün olmaktadır.
Operasyon son derece rahattır. Kısa sürede dolgun dudaklara sahip olur.
Ağrısız bir süreçtir.
Dudaklar yüz ile uyumludur.
Dudaklar daha belirgin hale geliyor.
Yaşlanmaya bağlı olarak dudaklardaki hacim kaybı azaltılır ve dudaklardaki nem seviyesi artırılır.
İşlem cerrahi olmadığı için hastanede kalmanıza gerek yoktur.
İşlem tamamlandıktan sonra günlük yaşamınıza geri dönebilirsiniz. İyileşme yok.
Hasta operasyondan sonra daha genç görünüyor.
Etkisi geçtikten sonra tekrar kullanılabilir ve uzun süre kalıcıdır.
İşlem, birçok estetik seçeneğe göre daha ekonomiktir.
Dudak Dolgusu Yaptırmadan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?
İşlemden bir hafta önce kan sulandırıcı ilaçlar ve gıdalardan kaçınılmalıdır.
Aspirin ve ağrı kesici ilaçlar kullanmadan önce uygulama yapılmamalıdır.
Ginseng, sarımsak ve vitamin E içeren takviye gıdaların alınmasından bir hafta önce vazgeçilmelidir.
Uygulama öncesinde alkol ve sigara içmemelidir. İşlemden önce veya sonra alkol ve sigara içmek ödeme neden olabilir.
İşlem günü uygulamaya temiz ve makyajsız gitmek çok önemlidir. Özellikle işlemden sonra belirli bir süre banyo yapılamayacağı için işlemden önce yapılması önerilir.
İlgili doktor, dolgu işlemine ilişkin tüm ayrıntıları hastasıyla ayrıntılı bir şekilde açıklar.
Dudak Dolgusu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Dolgudan sonraki ilk iki saat boyunca kahve ve çay gibi sıcak içecekleri içmemelisiniz.
Dolgu uygulandıktan sonraki ilk 24 saat boyunca dudaklara makyaj yapılmamalı ve ruj gibi ürünler sürülmemelidir.
Dolgu uygulandıktan sonra ilk birkaç gün bölge hassastır. İlk üç gün içinde hassiyet durumu ortadan kalkar.
İlk günlerde morarma ve şişlik meydana gelir. Buz kompresi, morarma ve ödemi yavaşça azaltır.
İlgili doktor, şişlik ve morlukları gidermek için jel veya krem kullanmayı önerebilir.
İşlem bittikten sonra dudakları zorlayacak mimiklerden kaçınılmalıdır.
İşlemden sonra kanama ve ödem oluşmaması için hamam, sauna ve yüksek sıcaklık alanlarından uzak durulmalıdır.
Dolgudan sonra çok fazla hareket etmeyin.
Banyo bir hafta boyunca yapılmamalıdır. Dolgunun ardından acı ve baharatlı yiyeceklerden kaçınılmalıdır.
Dolgu sonrası alkol ve sigara kullanımı ödem ve kanama riskini artırmaktadır. Bu nedenle, doktorunuzun önerdiği zaman diliminde bu ilaçları kullanmamalısınız.
Dolgu uygulandıktan sonraki ilk birkaç gün boyunca öpüşmemelidir. Dudak hassas olduğu için çok dikkat edilmelidir.
Dolgudan sonra dudaklar hassastır, bu yüzden onları ovuşturmamalısınız.
İşlemden sonraki ilk bir hafta, güneş ışığı ve havuz gibi yerlere girmemelisiniz.
Dudak Dolgunlaştırma İçin Hangi Yöntemler Uygulanır?
Dudak dolgunlaştırmanın birçok yolu vardır. Dudaklara dolgunluk vermek için uygulanır. Yağ enjeksiyonu için genel olarak karın bölgesi kullanılır. Bu işlemler lokal anestezi ile gerçekleştirilir. İşlemden sonra özel bölgeden alınan yağlar uygulama bölgesine enjekte edilmektedir. Havayla temasta olmayan yağ hücreleri uzun süre kalıcıdır.
Hyalüronik asit bazlı dolgular, dolgu operasyonlarında sıklıkla kullanılan bir tedavi yöntemidir. Bu malzemeler uygulama alanındaki sorunları çözer. Ancak hyalüronik asit dolgularının etki süresi vardır. Bu yöntemler eridikten sonra genellikle altı ila on iki ay arasında kalıcılık sağlar.
Silikon protezler: Dudak boyutlarına göre özelleştirilmiş silikon protezler, kalıcı bir çözüm arayanlar için en iyi seçenektir.
Diğer dolgu yöntemler: Bazı dolgu çeşitleri oldukça uzun süre kalır. Bununla birlikte, doktor muayene sürecinde hangi dolgu yönteminin kullanılacağını belirler.
Dudak Dolgusu ile Dudak Botoksu Birbirinden Farklı Mıdır?
Botoks ve dolgu uygulamaları aynı şey değildir. Hacim sorunu olan yerlere dolgular uygulanır. Botoks ise kırışıklıkları azaltmak için kullanılır. Botoks bir ilaçtır ve dolgu hyalüronik asitle uygulanır. Bu iki uygulama arasındaki en önemli fark budur.
Bu iki yöntem birbirinin alternatifidir. Bununla birlikte, her iki uygulamada da gençleştirici özellik bulunmaktadır. Dolgu hacmi artırırken botoks hacmi azaltmaz. Botoks, cildin iç bölgeleri ve kas altlarına enjekte edilirken, dolgu sadece mimik kaslarına uygulanır. Bu nedenle, bu iki uygulamanın birbirinden farklı içeriğe sahip olduğunu söyleyebiliriz.
Dudak Dolgusu Fiyatları 2024
Dudak dolgusu fiyatları 2024 Dolgu uygulamaları son zamanlarda çok popüler hale geldi ve sıklıkla tercih edilmektedir. Talep edilen geniş bir hizmet alanı oluştu. Bu uygulamanın yoğun ilgi görmesi nedeniyle, uygun fiyatlı içeriklere sahiptir. İşlem merkezinin fiyat politikası, birçok klinikte gerçekleştirilen dolgu işlemlerinin maliyetini etkiler.
Fiyat, çeşitli faktörlere bağlıdır. İşlemden önce genel bir fiyat araştırması yaparak maliyetleri önceden belirlemek mümkündür. Dudak dolgusu fiyatları hakkında daha fazla bilgi için uygulamanın yapılacağı yerle görüşmelisiniz.
Hemen Randevu Al
İğnesiz Dudak Dolgu Nasıl Yapılır?
Dudak Dolgusunun Avantajları ve Faydaları Nelerdir?
Dudak Dolgusu Yaptırmadan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?
Dudak Dolgusu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Dudak Dolgunlaştırma İçin Hangi Yöntemler Uygulanır?
Dudak Dolgusu ile Dudak Botoksu Birbirinden Farklı Mıdır?
Dolgu ve botoks uygulamaları aynı şeyler değildir. Dolgular genellikle hacim veren malzemelerdir ve hacim sorunu olan yerlere uygulanmaktadır. Botoks ise kırışıklıkların azaltılması için yapılmaktadır. Bu iki uygulamanın en temel farkı; botoksun bir ilaçtan oluşması ve dolgunun hyalüronik asitle uygulanması gelmektedir.
Dudak Dolgusu Fiyatları 2024
Instagram: dilberestetik
Günümüzde en çok tercih edilen estetik yöntemlerinden biri olan dudak dolguss için en çok merak soruları sizler için derledik;
Dudak Dolgusu Ömrü Ne Kadar Sürer?
Dolgu malzemelerinin kalitesi ve kullanılan doz miktarı işlemin ömrünü etkilese de, dolgu tipik olarak on iki ay kadar kalıcı olacaktır. Bazı insanlar için bu süre biraz daha uzun sürebilir. Dudaklardaki dolgu, etkisini kaybetmekte ve eski görünümün ortaya çıkmasına neden olur. Dolgunun etkisinin sona ermesinden sonra işlem tekrarlanabilir.
Dudaklarımda aşağı doğru sarkma mevcut, bu nedenle mizacım biraz sert duruyor. Dudak dolgusu ile bu görünüm düzelir mi?
Dudak Dolgusu Kalıcı Hale Gelir mi?
Bilinen en önemli şeylerden biri, dolguların belirli bir süreye sahip olduğudur. Hyalüronik asit dolguları genellikle altı ila on iki ay sürer. Bu dolgunun daha uzun süre kalıcı olması için dolgu bölgesine dikkatli bir şekilde bakmak gerekir. Dolgunun kalıcı hale gelmese de tekrar yapılabilme özelliği sayesinde kalıcılık süresi uzatılabilmektedir. Bu işlem, özellikle dolgunun etkisinin bitmesinden sonra tekrar uygulanabilir.
Dudak Dolgusu Yaptırmak Acıtır mı?
Dudaklar hassas bir yapıya sahip olduğu için dolgu yapmak zor olabilir. Bununla birlikte, kullanılan SSanestezik kremler nedeniyle dolgu süreci son derece rahattır. Bu kremler doğrudan dudaklara uygulandıktan sonra otuz dakika süreyle uyuşturmaya yardımcı olur. Bu kremler ağrıyı tamamen ortadan kaldırıyor. Bunun dışında, ağrıyı azaltmak için çeşitli teknikler de kullanılabilir.
Dudak Dolgusu Ne Kadar Sürede İyileşir?
Dolgu işleminden sonra iyileşme süreci, dikkate alınan faktörlere bağlıdır. Özellikle doktorun tavsiyelerine uymak ve dikkat edilmesi gerekenleri yerine getirmek iyileşme sürecini hızlandırır. İyileşme sürecinde morluk ve kızarıklık oluşabilir. Kızarıklık ve morluk, buz kompresi ile yavaşça ortadan kalkar. İyileşmenin tamamı birkaç haftada gerçekleşir.
Dudak Dolgusu Sonrası Ne Zaman Öpüşme?
Dudaklar dolgu uygulandıktan sonra çok hassas ve duyarlı hale gelir. Bu nedenle, ilk günlerde dudaklara hiçbir şeyle temas etmemeli ve hatta öpüşmemelidir. Bu süreçte dudaklara dikkat edin. Özellikle sert öpüşmelerden kaçının. Bu işlem tamamlandıktan sonra öpüşmek yasaktır.
Dudak Dolgusu Eriyince Ne Olur?
Dolgu belirli bir süre sonra yavaşça erimeye başlar. Dudaklar, dolgu eridikten sonra eski haline döner. Bununla birlikte, bu geçici dolgu işlemleri için geçerlidir. Kalıcı dolgu uygulamalarında kullanılan maddeler erime özelliği olmadığından dolgunun yok edilmesi mümkün değildir. Dolgun eridikten sonra tekrar dolgu yapmak mümkündür. Böylece dudaklar dolgunluğunu sürekli olarak koruyabilir.
Ömürlük Dudak Dolgusu Var mı?
Hyalüronik asit ile yapılan dolgular belirli bir süre boyunca sürer, bu nedenle bazı insanlar kalıcı uygulamalara yönelir. Permalip, meme silikonu gibi kalıcı bir silikon türüdür. Bu dolgular lokal anestezi veya sedasyon yöntemleriyle yapılır ve dayanıklı olarak bilinir. Dayanıklı oldukları için uzun süre kullanabilirsiniz. Permalip, hem üst hem de alt dudağa uygulanabilir ve doğal bir dolgunluk elde etmek için kullanılabilir.
Dudak Dolgusu Dudağı Kaldırır mı?
Dolgu işlemleri belirli bir amaca hizmet eder. Özellikle dudak hacmini kaybeden ve şeklini değiştiren dudaklar için dolgu yapılmaktadır. Dudak kaldırma gibi bir durum söz konusu değildir. Dudak dolgusu dudaklara daha dolgun bir görünüm verir. Dudak kaldırma işlemi için çeşitli tedavi seçenekleri vardır. Kişinin durumunun genel bir analizi yapılır ve talepleri değerlendirilir.
Dudak Dolgusu Kaç Seansta Yapılır?
Dudaklara dolgu yapmak genellikle bir kez yapılsa da bazı durumlarda değişiklikler gerekebilir. Rötuşların uygulanmasının nedeni, uygulanan doz miktarıdır. Hedeflenen doz miktarı az geldiğinde veya etki göstermediğinde birden fazla seans işlem yapılabilir. Böyle durumlarda, dolgu işlemleri iki seans olarak gerçekleştirilir. 2 seansın tamamlanmasından sonra dolgu genellikle altı ila on iki ay sürer. Bu süre sona erdikten sonra tekrar dolgu yapılabilir.
İlk Dudak Dolgusu Ne Kadar Dayanır?
Dudaklara uygulanan ilk dolgu işleminden sonra, dolgunun dudaklara oturması için bir süre gerekir. Dolgun bir hafta veya on gün içinde dudağa oturur ve tamamen etki eder. Dudaklara alışması için altı ay gibi bir süre gerekir. 6 ay sonra dolgu eridikten sonra dudaklar normal görünümüne geri döner. Dolgu işleminin bir kez daha yapılması uygundur. Dolgunun erimesinden sonra işlem tekrarlanabilir.
Dudak Dolgusundan Sonra Su Değer mi?
İşlem tamamlandıktan sonra dudaklar hassas ve duyarlı olacaktır. Uygulamadan sonraki ilk 24 saatte dudaklara zarar vermemek için duş almayın. Dudakların suyla teması, işlemin daha az etkili olmasına ve dudaklara zarar vermesine neden olabilir. Bu süreçte sauna, hamam ve havuz gibi su kaynağı olan yerlere de girmemelisiniz. İşlemin başarısı, dudakların su ve darbelerden korunmasından doğrudan etkilenir.
Sigara İçmek Dudak Dolgusunu Eritir mi?
Dudak dolgusu yapmadan önce ve sonra sigara içmek dudaklara zarar verebilir. Dolgun oluştuğu ilk gün sigara içmek dolgunun şeklini bozabilir. Bu nedenle, işlemin yapıldığı gün sigara içmekten kaçınılmalıdır. İşlem sırasında veya sonrasında kanama ve ödem sorunlarını önlemek için sigara içmekten belirli bir süre uzak durmalısınız. Bu durum hem dolgu hem de kişinin sağlığı açısından son derece önemlidir.
Dudak Dolgusu Sonrası Şişlik Oluşur mu?
Dolgunun yan etkileri arasında şişlik bulunur. İşlemden hemen sonra dudaklar bir hafta boyunca şişebilir. Dudakların hassas yapısı bu şişliklerin temel nedenidir. İşlemin bir sonucu olarak, bu şişlikler normaldir ve soğuk kompres uygulanabilir. Böylece bir hafta sonunda şişlikler azalır. Dudaklar, dişliklerin kaldırılmasından sonra beklenen şekle ve görünüme sahip olacaktır.
Dudak Dolgusu Sonrası Topaklanma Meydana Gelir mi? Dudak Dolgusu Kayar mı?
Dudaklarda dolgu uygulamasının ardından kısa süreli şişlik, ödem ve topaklanma gibi sorunlar meydana gelebilmektedir. Topaklanmanın ortaya çıkması durumunda, gün boyunca belirli aralıklarla bölgeye hafif bir şekilde masajlar yaparak topaklanmanın yayılmasını kolaylaştırabilirsiniz.
Dolgunun kayması, dolgu malzemesinin aşırı bir şekilde enjekte edilmesidir. Dolgu malzemesi, özellikle dudaklarda yüksek bir hacim oluşturmak için yoğun bir şekilde enjekte edilebilmektedir. Bununla birlikte, bu doğru değildir ve kaymaların önüne geçmek için uygun dozda kullanılmalıdır.
1 ml Dudak Dolgusu Yeterli mi?
1 mililitrenin yeterli olup olmadığı, istenilen dudak dolgunluğuna bağlıdır. Dudak dolgunluğuna bağlı olarak bu miktar düşük veya yüksek olabilir. İlk dolgu işlemlerinde, dolgu miktarı dudak genişliği, dokusu ve inceliğine bağlı olarak 0,5 ila 2 mililitre arasında değişmektedir. Dudak dolgunluğu uygulaması belirli aralıklarla yapılabilir ve arzu edilen görünümüne ulaşılabilir.
Dudak Dolgusu Dudak Isırma ile Bozulur mu?
Bölgenin ilk günlerinde bölge çok duyarlı olduğundan, darbe, temas ve ısırma gibi durumlardan kaçınılmalıdır. Dudak ısırması gibi bir şey yapıldığında (özellikle işlem günü veya işlemden sonraki ilk birkaç gün) dolgu bozulabilir. Bunun bir sonucu olarak, işlem günü ve sonrasındaki birkaç gün boyunca ısırmaktan kaçınılmalıdır.
Dudak dolgusu sizin için uygun mu?
Kişiye özel uygulamalar ile daha düşük risk alın! Dudak dolgusu uygulaması için hemen iletişime geçebilirsiniz.