İçeriğe geç

Burun Dolgusu

Burun Dolgusu Nedir?

Burun Dolgusu; Yüzün şeklini en çok etkileyen bölge olan burun, şekil bozukluklarının düzeltilmesi ve arzu edilen görünüme kavuşturulması için burun dolgusu uygulamaları ile düzeltilir.

Genelde dolgu malzemelerinin kullandığı burun dolgusu işlemlerinde, buruna hacim kazandırılır. Burun köprüsündeki çukur görünümü ve burnun uç kısımlarındaki şekil bozuklukları bu operasyonlarla düzeltilir.

Dolgu işlemleri, genellikle cerrahi operasyonlardan kaçınmak isteyenlerin tercih ettiği seçenekler olarak öne çıkmaktadır.

Bununla birlikte, dolgu işlemleri hakkında bilmeniz gereken en önemli şey, bu işlemlerin belirli bir süreye sahip olduğudur ve dolgunun etkisi geçtikten sonra tekrar yapılabilir.

Bu dolgu işlemi doğru teknik ve malzeme kullanılarak yapıldığı takdirde arzu edilen burun görünümü elde edilebilir. Bununla birlikte, işlemden önce uzman bir hekimle görüşülmesi tedavi süreci ve planı için çok önemlidir.

burun dolgusu

Burun Ucu Dolgusu Nedir?

Burun ucu dolgusu işlemleri, hedeflenen tedavi planına göre burnun uç kısmındaki derinin altına enjekte edilmektedir. Bu işlemde kullanılan bir dolgu malzemesi hyalüronik asittir. İşlem süreci ve sonuçları, dolgu maddesinin kalitesine bağlıdır. Uygulamanın ardından doktorun tavsiyelerine uymak istenilen görünüme ulaşmak için çok önemlidir.

Burun Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dolgunun kullanılması için belirli prosedürler vardır. Bu işlem için önce bireyin tüm istekleri ve talepleri araştırılmalıdır. Bu süreçte özellikle burunda düzeltilmesi gereken noktalar belirlenir. Bu işlemlerin ana hedefi, müşterinin işlemden memnun kalmasını sağlamaktır. Bu kişiye yapılacak dolgu işlemi şu şekildedir: Uygulama sırasında acı ve ağrıyı azaltmak için lokal anestezik krem kullanılır. Bu krem, uygulama bölgesini rahatlatıyor.

Ardından, bölgeye enjekte edilecek dolgu malzemesi seçilir. Bu dolgu malzemeleri genellikle burun için kullanılır.

Burun üzerindeki işaretli alanlara maddeler uygulanır. Burnun şekli ve boyutu bu enjeksiyonun miktarını değiştirebilir.

Dolgu uygulandıktan sonra bölge temizlenir ve soğuk kompres uygulanır.

Bu işlemler yaklaşık olarak yirmi ila otuz dakika sürer ve sonuçlar hemen görülebilir.

Burun Dolgusu Hangi Durumlarda Uygulanabilir?

Burnunda ortaya çıkan tüm şekil bozuklukları, bu dolgu yöntemiyle düzeltilmemelidir. Genel sağlık durumunda herhangi bir sorun olmayan kişiler bu prosedürü uygulayabilir. Bir kişinin bu işlemler için uygun olup olmadığına karar veren doktordur. Vücut gelişimini tamamlamış 18 yaş üzerindeki bireylere dolgu uygulaması yapılmaktadır. Bu uygulamalar, burun üzerinde çöküntü ve girinti, cerrahi işlemlerden sonra meydana gelen küçük bozukluklar, burun ucunun düşük olması, burun kemerinin çöküklüğü veya burun tarafının diğerine göre düşük veya çökük olması gibi durumlarda uygulanabilir.

Burun Dolgusu Kimlere Uygulanamaz?

Dolgu uygulamaları genellikle yetişkinlere uygulanır ve cerrahi işlem gerektirmez. Bu işlemler, genel sağlık durumu iyi olan herkes tarafından rahatlıkla yapılabilir. Ancak kişinin sağlık durumu bazen bu uygulamalara uygun olmayabilir. Burun yapısı ile ilgili sorunlar, dolgu işlemleri ile düzeltilemeyecek kadar büyükse, çeşitli tedavi seçenekleri kullanılmaktadır. Uygulama yapılacak bölgede uçuk sorunu olanlar, sedef hastalığı veya egzama olanlar, hamile veya emzirme döneminde olanlar, burnunun küçülmesini isteyen kişiler, işlemde ciddi komplikasyonlara neden olabilecek rahatsızlıklara sahip olanlar, dolgu malzemesine alerjisi olanlar, nefes almakla ilgili sorunları düzeltmek isteyen kişiler ve burnun kemik yapısında yoğun balgam oluşumu olan kişiler bu işleme uygun değildir.

 

Dolgu İçin Hangi Malzemeler Kullanılır?

Hyalüronik asit, dolgu malzemesinin en önemli bileşenidir. Vücudun kendi kendine üretebildiği bir madde olan hayluronik asit, cilde nem ve esneklik sağlar. Bu maddenin etkisi bununla sınırlı değil. Bu dolgu malzemesi kırışıklığı azaltır ve yaşlanmayı geciktirir.

Dolgu malzemesinde bulunan hyalüronik asidin bulunması, uygulama alanına birçok avantaj sağlar. Güvenilir ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilen bu dolgu işlemleri sonrasında çok az yan etki görülmektedir. Bu dolgu malzemesi, eklem ve dokular için en iyi sonuçları sağlar.

Burun Dolgusu Neleri Yok Eder?

Burnun şekilsiz olması, yüz görünümünü en çok etkileyen organlardan biri olduğu için uyumsuzluklara neden olabilir. Dolayısıyla dolgu işlemi, şekil bozuklukları cerrahi müdahale olmadan ortadan kaldırır. Burun şekil bozuklukları, örneğin asimetrik görünüm, düşük burun ucu, burun kemiği eğriliği veya kemerli burun yapısı, genetik veya sonradan oluşan şekil bozuklukları kısa sürede düzeltilebilir. Yapısal nedenlerden kaynaklanan sorunlar, dolgu işlemleriyle çözülememektedir. Estetik amaçlarla dolgu uygulanır. Sağlık sorunlarına neden olan diğer faktörler cerrahi müdahale gerektirebilir. Bu nedenle, bu tür müdahaleler için kullanılan dolgu miktarı yetersiz kalmaktadır.

Hemen Randevu Al

Burun Dolgusunun Avantajları Nelerdir?

  • İşlemin en büyük avantajlarından biri, cerrahi müdahale olmadan burun sorunlarının giderilmesidir.

Bu işlem, burnunun şeklinden memnun olmayan kişilerin arzu ettikleri görünüme ulaşmasına yardımcı olabilir.

 İyileşme süresi, cerrahi müdahalelerde olduğu kadar uzun değildir.

 Bu işlem, burun çukurlukları ve girintiler için tercih edilmektedir.

 Dolgu işlemi, özellikle küçük dokunuşlarla sorunları gidermeyi amaçlar.

 İyileşme süresi yoktur ve zaman kısıtlaması olan insanlar için faydalıdır.

 Buruna yapılan dolgular, diğer dolgulara göre daha kalıcıdır.

 Bu işlem tüm cilt tipine sahip insanlar için faydalıdır.

 Anestezi alerjisi olan insanlar kolayca kullanabilir.

 İşlemin etkisi hemen görülebilir.

 Uygulamanın ardından günlük yaşamınıza hemen dönebilirsiniz.

 İşlem cerrahi olmadığı için dikiş veya kesi gibi durumlar görülmemektedir.

 Geri dönüştürülebilir bir işlemdir. İşlem tamamlandıktan sonra hasta görünümünü beğenmezse işlem geri alınabilir.

 İşlemin etkisi geçtikten sonra tekrar dolgu yapılabilir.

Uygulamadan sonra morluklar ve şişlikler olabilir, ancak kısa bir süre sonra kendiliğinden geçer.

Burun Dolgusu Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

İşlem basit bir prosedür gibi görünse de, beklenen sonucu elde etmek için dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Özellikle dolgu uygulandıktan sonra küçük kızarıklık ve şişlik oluşabilir. İşlem bittikten sonra bu yan etkilere dikkat edilmelidir. Hem hekimin hem de hastanın birlikte çabasıyla dolgun başarılı bir şekilde sonuçlanabilir. Buruna dolgu yapıldıktan sonra, uygulamanın ardından ilk 24 saat boyunca burun bölgesine herhangi bir şekilde temas edilmemelidir. Burun aynı anda ovuşturulmamalıdır.

İşlemden sonraki ilk üç gün boyunca bölgeye su verilmemelidir.  Sıcak içecekler veya alkol içmekten kaçının.

 İşlemden önce ve sonra kan sulandırıcı ilaçlar ve kafein içeren yiyecekler tüketilmemelidir. Sigara içmekten de belirli bir süre uzak durulması gerekir.

 İşlem sonrası çok fazla hareket etmemelisiniz.

Hamam ve sauna gibi yerlere gitmeyin. Güneş ışınlarına maruz kalmaktan kaçınmak çok önemlidir.

Tüm bu maddelere dikkat edildiğinde, dolgu işlemi başarılı bir şekilde tamamlanabilir ve istenen burun görünümü elde edilebilir.

Burun Dolgusunun Etkisi Ne Kadar Sürer?

Dolgulu malzemelerle yapılan işlemlerin sonuçları genellikle geçicidir. Bu işlemin iyileşme süresi on iki ila on sekiz ay arasındadır. İşlemin etkisinin süresi de kişinin özel bakımıyla ilgilidir. Dolgu maddesi bu sürenin sonunda erimeye başlar ve etkisini kaybeder. Etkinin tamamen geçmesiyle dolgu işlemi yenilenmezse işlem öncesindeki görünüme geri dönülmektedir.

Dolgunun etkisinin süresi, kişinin özelliklerine ve kullanılan dolgu malzemesinin kalitesine bağlıdır. Dolgunduktan sonra işlemin tekrarlanabilir olması kalıcılık süresini etkiler. İşlem tekrarlandığında dolgunun etkisi daha uzun süre devam eder. Dolgunun etki süresi, kişinin uygulama bölgesine özenli bir şekilde bakması nedeniyle daha uzundur.

Burun Dolgusunu Kimler Yapmalı?

 Dolgu işlemlerinden yararlanacak kişilerin genel sağlık durumları iyi olmalıdır.

Bu işlem, kemerli bir buruna sahip olanlara fayda sağlayabilir. Bununla birlikte, kemerin boyutu dolgunun yapılmasına veya yapılmamasına karar verir. Burun kemerinin çok büyük olması durumunda, dolgu işlemi belirli bir şekilde değişmeyebilir. Bu nedenle, bu durumun kapsamlı bir şekilde araştırılması gerekmektedir.

Burun ucu düşük ve burun simetrisi sorunları olan kişiler için dolgu işlemi faydalı olabilir.

 Dolgu, özellikle cerrahi işlem yapmak istemeyenler için yaygın bir tercihtir.

Nefes sorunları, burun kemiğinde kırıklar ve gözlük kullananlar için dolgu yapılmaması önerilmemektedir. Burun dolgusu yerine bu kişiler burun estetiği uygulamalarına yönlendirilmektedir. Burnundan memnun olmayan kişiler için dolgu yapılmamalıdır.

Burun Dolgusu Kalıcı mıdır?

Dolgu uygulamaları geçici işlemlerdir ve genellikle on iki ila on sekiz ay sürer. Kullanılan dolgu malzemesinin kalitesi ve bireyin metabolizması, kalıcılık süresini etkileyebilmektedir. Hyaluronik asit dolgu işlemleri daha kısa bir süreye sahipken kalsiyum hidroksiapatit dolgu işlemleri daha uzun sürebilir.

Dolgunun kalıcı bir çözümü yoktur. İşlemden önce işlemin ayrıntıları ilgili doktordan öğrenilmelidir. Yan etkiler, işlem sırasında dolgu malzemesinin doğru yöntemle enjekte edilmemesi veya doğru miktarda kullanılmaması nedeniyle ortaya çıkabilir. Bu tür durumların ortaya çıkmaması için işlem öncesinde tüm detayların tartışılması ve derinlemesine analiz edilmesi çok önemlidir.

Burun Dolgusu İşlemi Ne Kadar Sürer?

Bu alana yapılacak olan dolgu işlemi uzun bir süreç gerektirmez. Dolgunun tamamlanması 20 ila 40 dakika arasında olacaktır çünkü cerrahi bir işlem yapılmamıştır. İşlem sırasında lokal veya genel anestezi kullanılır. Bu anestezinin uygulanma süresi de sürece dahildir. Lokal anestezi için krem uygulama bölgesine sürülmektedir. Bu kremin kullanılmasından sonra yirmi dakika bekleme süresi vardır.

Uyuşturucu kremin uygulanmasından sonra bölge temizlenir ve dolguya geçilir. Bu aşamada yirmi dakika sürer. Dolayısıyla, dolgu işlemleri bir saat bile sürmeyen süreçlerdir. Özellikle zaman kısıtlaması olan kişiler için oldukça iyi bir tedavi yöntemidir. İşlemden sonra iyileşme sürecinin olmaması da bunu tercih etme nedenlerinden biridir.

Burun Dolgusu Yaptıranlar Nelere Dikkat Etmeli?

 Uygulamadan 24 saat sonra burun ovuşturulmamalıdır. Burun bu süreçte darbelerden korunmalıdır.

 İşlem sonrasındaki ilk üç gün boyunca burun ve burun çevresine dikkat etmelisiniz.

 Üç gün boyunca sıcak banyo yapmaktan kaçınılmalıdır.

 Uygulamanın ardından alkol, kafein ve sıcak içecekler tüketilmemelidir.

 Kan sulandırıcı hapların ve bitki çaylarının kullanılmaması tavsiye edilir.

 İyileşme süreci devam ederken çok fazla egzersiz yapmayın.

 Güneşe çok fazla maruz kalmamalıdır. İşlemden sonra özellikle hamama ve saunaya gitmeyin.

 Ağır burun masajı yapmamaya dikkat edin.

Burnun kemer bölgesine dolgu yapıldıysa gözlük takmamalısınız.

Hassas ciltler için dolgu ürünleri kullanılmamalıdır. Özellikle iyileşme sürecinde bölgeye makyaj yapmaktan kaçının.

Tüm bu maddeler, dolgu işlemi sonrası dikkat edildiğinde, etkili ve iyi sonuçlar elde edilebilir. Burnun arzu edildiği gibi görünmesi ve dolgunluğu korumak için bu maddeleri kullanmak çok önemlidir.

Burun Dolgusu Yaş Sınırı Nedir?

18 yaşından sonra bir kişinin fiziksel gelişimi tamamlanır. Dolgunun yapılabilmesi için en az 18 yaşında olmak gerekir. Bununla birlikte, vücut ve burun gelişiminin tamamlanması kişiden kişiye değişmektedir. Bu nedenle, her kişinin dolgu işlemi için ayrıntılı bir değerlendirmesi yapılır ve tedavi planı buna göre hazırlanır.

Kızların dolgu işlemi için genellikle 18 yaş ve erkeklerin 18 ila 22 yaşları kabul edilmektedir. 18 yaşından küçük çocukların ailelerinden izin alınarak işlem yapılabilecek klinikler vardır. Burun gelişimini olumsuz etkilemese bile, bu işlem burun gelişimi tamamlanmadan yapılmamalıdır.

Burun Dolgusu Fiyatları 2024

Bu dolgu işleminin ne kadara mal olduğunu belirlemek için öncelikle ilgili doktorun kişinin durumunu incelemesi ve tetkikleri yapması gerekir. Bunun ardından, tedavi için gerekli ölçümler yapıldıktan sonra strateji oluşturulur. Tüm bu işlemler özel koşullara göre düzenlendikten sonra, dolgu için fiyat skalası belirlenir.

Dolgunun maliyetini etkileyen birkaç faktör vardır. Ürün kalitesi, ürün miktarı, işlem yapan kişinin deneyimi ve dolgu işlemine ek olarak yapılacak başka işlemlerin olup olmaması bunlardan bazılarıdır.

Ücretlerde değişiklikler, işin yapıldığı yerdeki fiyat politikasına bağlıdır. Dolayısıyla işlem öncesinde dolgu süreçlerine dair kapsamlı bir bilgi edinmek çok önemlidir. Burun dolgusu fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.

Instagram: dilberestetik44

Burun dolgusuyla ilgili sizlerden gelen soruları ise inceleyerek konuyla ilgili daha merak ettikleriniz için;

Burun Dolgusu Ne Kadar Kalır?

İşlemin kalıcılık süresi birçok faktöre bağlıdır. Kalıcılığın süresi, kullanılan dolgu malzemesinin kalitesi, miktarı, işlem süresi ve diğer faktörlerden etkilenir. Hyalüronik asit ile yapılan dolguların kalıcılığı altı ila on iki ay arasında değişmektedir. Kişinin özel bakımına bağlı olarak bu süreç biraz daha uzun sürebilir.

Burun Dolgusu Riski Var mı?

İşlemden kaynaklanan bazı yan etkiler vardır. Bunların bazıları kaşıntı, şişme, ağrı ve kızarıklıktır. Bir süre sonra kızarıklık, şişme, kaşıntı ve ağrı geçer. Aynı zamanda dolgu işlemi alerjik reaksiyona neden olabilir. Bununla birlikte, süreçte damar yaralanmaları da meydana gelebilmektedir. Bu tür durumlarda, dolgu eritilerek eski durumuna döndürülebilir.

Kimler Burun Dolgusu Yaptıramaz?

Dolgu işlemi yaptıramayacak kişiler şunlardır:

  1. Hamile olanlar
  2. Cilt hastalığı olanlar
  3. Aktif uçuğu olanlar
  4. Burnunun küçülmesini isteyenler
  5. Uzun süreli kronik rahatsızlıklar
  6. Burun kemerinde yoğun eğrilikler veya dolgu maddesine alerjisi olanlar.

Burun Dolgusu Sağlıklı mı?

Dolgu, burun gelişimini tamamlamış ve 18 yaşından büyük olan herkes için uygundur. Vücudun da bu dolgu malzemelerini oluşturan hyalüronik asit vardır. Bu nedenle, doğal bir maddenin enjekte edilmesiyle yapılan işlemlerdir. Bu dolgu işlemleri, hafif derecede riskli olsa da genellikle yapılabilir.

Burun Dolgusu Çok Acıtır mı?

Bu dolgu işlemleri tipik olarak konforlu bir şekilde gerçekleştirilir ve cerrahi bir müdahale değildir. Dolgunun uygulanması öncesinde bölgeye uyuşturucu krem uygulanır. Bu, işlem sırasında acı ve ağrıya neden olmaz. İşlem bittikten sonra uyuşabilirsiniz.

Burun Dolgu Kaç Günde Oturur?

Dolgunun oturma süresi üç ila dört gün arasındadır. Burnun oturması süresi, bazı durumlarda değişebilir. Dolgu, özellikle burnun mevcut görünümü, hedeflenen sonuç, hastanın yapısal özellikleri, kullanılan dolgu malzemesinin kalitesi ve enjekte edilen doza göre bir hafta veya daha uzun sürebilir.

Kalıcı Burun Dolgusu Var mı?

Hyaluronik asit kullanılarak yapılan dolgu işlemleri geçicidir. Bilindiği gibi, dolgu sürekli değildir. Bu dolguların süresi bir buçuk yıla kadar uzatılabilir. Bununla birlikte, uzun süreli kalıcı dolgu uygulaması söz konusu olmamalıdır.

Burun Dolgusu Kaç Seans?

Bu dolgu işlemleri genellikle tek bir seans olarak gerçekleştirilir ve sonuçları hemen ardından görülebilir. Arzu edilen görünüm tek seansta elde edilmezse daha sonra küçük ayarlamalar yapılabilir. Dolgunun etkisi geçtikten sonra tekrar dolgu yapılabilir.

Burun Şekli Kaç Yaşında Oturur?

Duygusal işlemler, fizyolojik süreçlerle doğrudan ilişkilidir. Bu süreç, bazı insanlar için 17 yaşından itibaren tamamlanırken, diğerleri için 22 yaşında tamamlanır.

Dolgu Olan Buruna Estetik Yapılır mı?

Bununla birlikte, dolgu uygulandıktan sonra buruna estetik bir uygulama yapılabilmesi için dolgunun erimesi beklenmelidir. Bu, dolgu kaybolmaksızın estetik bir uygulama yapılırsa buruna zarar verebilir. Bunu düzeltmek için en az altı ay veya bir yıl arasında bir sürece ihtiyaç vardır.

Burun Dolgusundan Kaç Gün Sonra Banyo Yapılır?

Dolgunun tamamlanmasından sonra dikkat edilmesi gereken birkaç şey vardır. Bunlardan biri de işlem yapılan bölgeye suyun girmemesini sağlamaktır. Dolgu yapıldıktan sonraki ilk üç gün boyunca sıcak banyo veya duş kullanmayın. Bu işlem bittikten sonra banyo veya duş almakta sakınca yoktur. İlk üç gün boyunca hem banyoya hem de hamam veya sauna gibi yerlere girmemelisiniz.

Burun Dolgusu Nefesi Açar mı?

Şekil bozukluğu, nefes almayı zorlaştırabilir. Burun şekil bozuklukları genellikle dolgu ile düzeltilir. Bu nedenle şekil bozuklukları düzeltilir ve nefes almada hafif bir rahatlama sağlanır. Özellikle prosedürün bitmesinin hemen ardından nefes alırken rahatlama hissediliyor.

Burun Dolgusu Beğenilmezse Ne Olur?

Dolgu işlemi belirli bir kalıcılığa sahiptir, bu yüzden herhangi bir beğenmeme durumunda işleme geri dönme şansı vardır. Dolgunun erimesini sağlayan bir ilaç, dolgu yapılan bölgeye enjekte edildikten sonra bir gün içinde erimeye başlar ve burun eski haline döner.

Burun Dolgusu Sonrası Burun Büyür mü?

Dolgu işlemi belirli bir amaca hizmet eder. Özellikle, dolgunun amacı burun çukurlarını ve girintilerini düzeltmektir. Bu dolgu işlemi aynı zamanda yüzdeki anatomik bölgeleri destekleyerek estetik bir görünüm sağlar. Bununla birlikte, burun büyümesi gibi bir sorun yoktur.

Burun Dolgusu İşlemi Tekrar Yaptırılabilir mi?

Dolgu uygulamaları bir süre sonra ciltte etkisiz hale gelir. Dolgunun etkisi geçtikten sonra tekrar dolgu yapılabilir. Bu, dolgunun kalıcılığını uzatır. Dolayısıyla dolgu işlemlerinin sürekli olarak yapılması uygun değildir.

Burun dolgusu sizin için uygun mu?

Kişiye özel uygulamalar ile daha düşük risk alın! Burun Dolgusu için hemen iletişime geçebilirsiniz.